Verbeteren van persoonlijke skills bij grote giften training

Met veel plezier kijk ik terug op Nassau's eerste versie van de training 'Friendraising in de praktijk' die we in het najaar van 2009 organiseerden. Met deze tweedaagse training helpen we grote giftenwervers bij het verbeteren van hun persoonlijke skills in het contact met (potentiële) grote gevers. Effectieve communicatie, dat is waar het om draait.

De groep bestond uit 6 deelnemers, waarvan de meesten deze keer afkomstig van universiteiten. Ik ben enorm blij met de hoge score waarmee zij de training waardeerden: maar liefst een 8,4. Dit inspireerde me om de training een structureel vervolg te geven. Minimaal 2 keer per jaar zullen we 'Friendraising in de praktijk' gaan organiseren. De eerstvolgende keer: dinsdag 9 en woensdag 10 maart 2010. (Als je interesse hebt in deelname wees dan snel, want de inschrijvingen gaan rap deze keer).

Met name de directe aanpak, de praktische toepasbaarheid, het kleinschalige karakter en daardoor de grote aandacht voor het individu hebben hoge waardering gekregen tijdens de eerste training. Wel zagen zij een verbeterpunt, want graag hadden de deelnemers nóg meer praktijkoefeningen gedaan.

Tijdens de komende training in maart wil ik daarom nóg actiever met de groep aan de slag. Extra rollenspellen, inzoomen op hoe je overkomt als grote giftenwerver (en hoe je dit kunt verbeteren), leren van elkaar, van de trainers en van internationale experts. Ons initiatief van de training werd zeer enthousiast ontvangen door vakcollega´s. Tony Myers, Geert Sanders, Rosemary Oliver en andere toppers delen daarom ook hun tips en advies met de deelnemers.

Ik kijk nu alweer uit naar de komende sessies in maart!

Vera.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten